Οροφές με χρώμα!

Οροφές με χρώμα!

Μπορεί όταν σκεφτόμαστε τον χρωματισμό της οροφής ο νους μας να πηγαίνει πάντα στο φωτεινό λευκό ή έστω ένα ανοιχτό γκρι, ωστόσο τα έντονα χρώματα στο ταβάνι αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους και όχι άδικα. Το ταβάνι καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια του χώρου και ο κατάλληλος χρωματισμός μπορεί να δώσει ιδιαίτερη ένταση και ενδιαφέρον σε αυτόν καθώς και να αλλάξει ολοκληρωτικά το στυλ του.

 

Citation: domino magazine. [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Ο χρωματισμός της οροφής αρχίζει να συναντάται συχνά σε χώρους εστίασης, σε καταστήματα ή και ξενοδοχεία όμως λίγοι το τολμούν για την κατοικία τους καθώς επικρατεί η εντύπωση ότι κάποιο άλλο χρώμα πέραν του λευκού θα δημιουργήσει μια κλειστοφοβική αίσθηση. Ωστόσο όσοι το τόλμησαν είδαν τον χώρο τους να αλλάζει ριζικά και η οροφή να γίνεται μέρος του συνολικού στυλ και design του σπιτιού τους. Υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα χρωμάτων που μπορεί να λειτουργήσει θεαματικά στις οροφές σας εάν είστε πρόθυμοι να σκεφτείτε ‘έξω από το κουτί’!

Κατά γενικό κανόνα οι οροφές που έχουν πιο ανοιχτό τόνο από τους τοίχους δίνουν την αίσθηση ότι είναι ψηλότερες ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα κάνουν την οροφή να φαίνεται χαμηλότερη. Αυτό δεν σημαίνει όμως κατ’ ανάγκη ότι το δωμάτιο θα είναι κλειστοφοβικό καθώς μια χαμηλότερη οροφή μπορεί να προσδώσει ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα στον χώρο σας ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο ή την κρεβατοκάμαρα σας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε tips και παραδείγματα χρωμάτων για να τολμήσετε χωρίς ενδοιασμούς!

 

Χρώμα στο ταβάνι και ουδέτεροι τοίχοι

Εάν είστε διστακτικοί και ανησυχείτε για το πως θα συνδυαστεί το χρώμα στο ταβάνι με τους υπόλοιπους τοίχους ενώ δεν ξέρετε ποιο χρώμα να επιλέξετε, τότε αφήστε σε ουδέτερους τόνους το χρώμα των τοίχων (λευκό, γκρι, ώχρα κτλ) και κοιτάξτε γύρω σας το χρώμα που επικρατεί στην διακόσμηση σας (υφάσματα, χαλιά, διακοσμητικά αντικείμενα, φωτισιτκά, κουρτίνες). Ταιριάξτε το χρώμα της οροφής με το επικρατέστερο χρώμα ή επιλέξτε μια απόχρωση αυτού. Έτσι θα κινηθείτε ασφαλώς και θα έχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

Citation:Squarespace [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Osez la peinture au plafond ! Saint Maclou [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

 

“Βατές” αποχρώσεις

Οι πιο συνηθισμένες αποχρώσεις για να συνδυαστούν αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο σας είναι το μοβ (με γκρι υπο-τόνους), το taupe (γκρι με καφέ υπο-τόνους) και το aqua blue (το μπλε του νερού). Επίσης εξαιρετική επιλογή αποτελεί το σάπιο μήλο ή το ροδακινί και το σομόν που είναι αποχρώσεις άνετες και φυσικές στο μάτι.  Όλες αποτελούν ξεκούραστες αποχρώσεις και είναι ιδανικές για το υπνοδωμάτιο ή και το σαλόνι σας.

 

Citation: Dining Room [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Interior Paint Ideas and Inspiration _ Benjamin Moore.[Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Exciting Interior Design Trends for 2020 – Melanie Jade Design | Interiors | Home Decor [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Colour crush_ How to decorate with yellow and pink – Sophie Robinson Interiors [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

 

Έντονα χρώματα

Για τους πιο τολμηρούς, έντονα χρώματα όπως το φωτεινό κίτρινο, το έντονο μπλε ή το πορτοκαλί μπορούν να ταιριάξουν σε μια κουζίνα με ιδιαίτερο μοντέρνο ύφος ή σε ένα παιδικό δωμάτιο με χαρακτήρα!

 

Citation: Domino magazine. [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: 100+ Interior Painting Ideas. Remodelaholic [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Outdoors Inspired Boys Room [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

 

Σκούρες οροφές

Σε ένα χώρο με πολλά παράθυρα και μπαλκονόπορτες όπου υπάρχει παρουσία άπλετου φυσικού φωτισμού ή οροφή σε σκούρα απόχρωση μπορεί να δώσει ιδιαίτερο στυλ και μοντέρνα αισθητική στο χώρο. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμους τοίχους να το πλαισιώνουν και προσθέστε επίσης αρκετά φωτιστικά δαπέδου ή σποτ οροφής έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός κατά τις βραδινές ώρες. Το σκούρο γκρι, μπλε, πετρόλ ή κυπαρισσί είναι καλές επιλογές για αυτή την περίπτωση.

 

Citation: Lonny Magazine. Green With Envy [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Peindre son plafond en couleur. Shake My Blog [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Natasha Kalita on Instagram [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

 

Ίδιο χρώμα σε οροφή και τοίχους

Η εφαρμογή της ίδιας απόχρωσης στους τοίχους και στην οροφή τυλίγει το δωμάτιο σε ένα μανδύα ενιαίου χρώματος. Ωστόσο αυτή η προσέγγιση δεν είναι για όλους. Μπορεί δώσει στον χώρο την αίσθηση ότι είναι μικρότερος ή πιο κλειστός, όμως θα διαπιστώσετε ότι σε ένα μικρό δωμάτιο, το απρόσκοπτο χρώμα προκαλεί μια ξεκούραστη. Μπορείτε να το τολμήσετε σε ένα μπάνιο ή στο δωμάτιο επισκεπτών.  Σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο ή στο σαλόνι, η μονοχρωμία ενοποιεί το χώρο και εστιάζει την προσοχή στα έπιπλα και τα αξεσουάρ που τον γεμίζουν. Εάν έχετε έπιπλα που αγαπάτε ή ιδιαίτερα αντικείμενα που θέλετε να αναδείξετε ένα μονόχρωμο φόντο είναι μια καλή λύση για εσάς. Επιπλέον σε χώρους με περίεργες ή πολυγωνικές οροφές, η ίδια απόχρωση σε τοίχο και ταβάνι μπορεί να απλοποιήσει το σχήμα και να ενοποιήσει όλο το χώρο.

 

Citation: Emily Henderson Design . stylebyemilyhenderson.com .[Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Casa Vogue. casavogue.globo.com . [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

Citation: Roomble.com . [Pinterest post]. Pinterest. Retrieved December 26, 2020

 

Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες όμως ότι και να επιλέξετε στο τέλος να θυμάστε ότι το χρώμα είναι χρώμα και αλλάζει, όποτε τολμήστε να κάνετε την διαφορά και διασκεδάστε το!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.